E-mail:
gradinileparadisului@yahoo.com
For the moment you can ONLY trade plants with us. If your proposal is intersting we will contact you.
We do ship internationally only in European Union. Please be aware of your countries custom laws about importing plants.Plants are sent bare root, without substrate and pot.

Livrarea produsului se va face in 5-7 zile de la efectuarea platii, rastimp necesar pentru pregatirea plantei: uscarea radacinilor, deparazitarea obligatorie, impachetare in conditii optime. Dupa primirea comenzii dumneavoastra va va sosi un mail de confirmare; va rugam nu efectuati plata pana la sosirea mailului de confirmare. Plantele vor fi livrate fara ghiveci si pamant. Comanda minima: 50 RON.
Pretul produsului nu include si taxele postale care vor fi trecute pe factura remisa inainte de efectuarea platii, in functie de serviciul ales: curierat rapid, pachete normale sau livrare personala. Pretul pentru pachete de pana intr-un Kilogram este intre 5 si 10 lei pentru posta normala si dublu pentru servicii de curierat rapid. Pentru comenzi de peste 1.000 de RON societatea noastra acopera cheltuielile de transport.
Important: Nu ne asumam pierderea plantelor din cauza ratacirii coletului timp de mai multe zile, a intarzierilor generate de greve si de alte miscari sociale, de predarea lui gresita, precum si de alte disfunctionalitati ale serviciilor postale
Multumim pentru colaborare tuturor celor ce sunt interesati de suculente si de imbunatatirea calitatii site-ului nostru. La mai mare!
Pentru a vedea noile intrari de plante din 2014, sectiunea de schimburi si cea de licitatii, trebuie sa va logati.
Magazinul on-line se va redeschide de pe 15 Martie.

Va propunem pana in prezent 1163 de plante suculente din Europa, Asia, Africa, America

Sansevieria

Aflat pe lista celor 15 plante recomandate de NASA in lupta antipoluare, Sansevieria pare sa fie genul ideal de planta de apartament, nu numai pentru ca absoarbe substantele toxice din casa, pe care le transforma in substante nepericuloase ci si pentru cultura facila. Foarte important este si faptul ca Sansevieria este una dintre putinele plante care noaptea produce oxigen spre deosebire de celelalte plante care il consuma.

Genul Sansevieria apartine familiei Ruscaceae (din care mai fac parte Nolina, Dracaena, Beaucarnea, Calibanus) si consta in peste 60 de specii precum si peste 500 de soiuri de cultura. Numele provine de la umanistul italian Raimondo di Sangro (1710–1771), print de San Severo. Plantele apartinand acestui gen au frunze lanceolate ce se dezvolta dintr-un rizom (sau stolon) bazal. Plantele ce dispun de tesuturi suculente (ce le confera rezistenta la uscaciune), provin din zonele tropicale, subtropicale si aride ale Africii si Asiei. Frunzele fibroase pot avea lungimi de la 20 la 400 de centimetri, iar plantele formeaza tufe dese. Florile sunt identice, de culoare alb-verzui, iar fructele sunt sferice avand culoarea rosie sau oranj. Sansevieriile sunt plante rezistente daca ce se pot dezvolta foarte bine in casa, ca plante de ghiveci. Pentru cresterea lor trebuiesc respectate cateva criterii. Specia poate fi amplasata atat in locuri insorite, in care culorile frunzelor vor iesi bine in evidenta, dar suporta si umbra, caz in care culorile frunzelor devin terne. Pentru o buna dezvoltare a plantelor si daca vrem sa infloreasca, acestea trebuiesc pastrate in locuri racoroase in timpul iernii, cu minime de 13-18 C in functie de specie si udate rar sau deloc. Udarea in exces poate produce putrezirea rizomilor, asa ca nu se uda planta daca pamantul nu e perfect uscat. Compostul utilizat trebuie sa fie unul bine drenat care sa permita eliminarea rapida a excesului de umiditate. Daca nu sunteti sigur ca pamantul nu e uscat, nu udati!
Vas cu fragmente de Sansevieria si lastari noi
Vas cu fragmente de Sansevieria si lastari noi
Una din metodele de o obtine noi plante este inmultirea din frunze. Procedeul este urmatorul: se recolteaza o frunză matura si se taie în bucăti de aproximativ 8-15 cm, marcand mereu baza (partea cea mai aproapiata de radacina). Fragmentele trebuie să fie amplasate într-o locatie calda si aerisita pentru a se vindeca ranile provocate de taiere timp de câteva zile. Apoi fragmentele de frunza, se planteaza intr-un sol drenat pentru suculente, umezindu-l usor. Plantate invers, frunzele nu vor forma radacini si vor muri. Nu tineti vasele in plin soare, ci doar in lumina puternica, indirecta, până vor forma rădăcini. Păstrate la 20 C, ar trebui să formeze rădăcini în 4-6 săptămâni, în functie de specie, conditiile de iluminare, etc. Până se formeaza rădăcinile, udati cu moderatie. Când apar primele frunze, acestea nu vor arata neaparat ca planta-mamă. Unele specii de Sansevieria au o forma juvenila de frunze, forma matura aparand mai târziu pe aceeasi planta. Atentie, din frunzele variegate nu vor aparea plante variegate, acestea se pot obtine numai din unele fragmente de rizomi sau separand lastarii variegati.
Aceasta pagina se adreseaza amatorilor de plante care doresc sa economiseasca bani.
Aloe-Collection3.jpg
Anthropologie Store Regent Street.jpg
Aliniindu-se noilor trenduri GrP, proiecteaza si executa pereti verzi de interior si exterior, acoperisuri verzi, cu tehnologie si know-how de ultima ora, care sa protejeze peretii cladirilor si sa intretina plantele.
Dincolo de ceea ce stim si altfel decat ceea ce credem
creiere.jpg
Acest site a aderat la platforma Brain Division.
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one